Koti
Ylös
Merkki- ja kirjatilaukset
Historiasivut
Johtokunta
Säännöt
Kuvia
Kokouspöytäkirjat
Liity jäseneksi
Jäsenmaksu
Joensuu 2010
Tuusula 2013

Sukuseura Facebookissa

Päivitys 23.11.2013

 

 

Sukuseuran kunniajäsen Marjatta Leskinen on poissa

Sukuseuramme pitkäaikainen aktiivinen jäsen Marjatta Leskinen poistui sairauden murtamana joukostamme 25.4.2004. Marjatta ehti täyttää kolme päivää ennen kuolemaansa 85 vuotta.

Marjatan äiti Anna o.s. Kotilainen ja isä Ville Leskinen muuttivat Leppävirralta Helsinkiin vappuna 1908. Siihen aikaan tällaiset pitkät paikkakuntien väliset muutot olivat vielä harvinaisia. Marjatta asui käytännöllisesti katsoen koko ikänsä pienellä alueella Helsingin eteläosassa.

Sukuseuramme toimintaan Marjatta Leskinen tuli Lappeenrannan vuosisukukokouksessa 1969. Johtokuntaan hänet valittiin Nurmeksen vuosisukukokouksessa 1972. Rahastonhoitajan tehtäviä Marjatta hoiti Helsingin vuosisukukokouksesta 1975 vuoden 1996 vuosisukukokoukseen Vantaalla, jolloin hän halusi erota rahastonhoitajan tehtävistä ja johtokunnasta. Vantaan kokouksessa Marjatta valittiin yksimielisesti sukuseuramme kunniajäseneksi.

Marjatta oli yksi innokkaimmista ja työteliäimmistä Pääkaupunkiseudun Kotilaisten vuosittaisten kokoontumisten järjestäjistä. Hän huolehti usein kokouspaikkojen varauksista, kattauksista, tarjoiluista ja arpajaisten järjestelyistä sekä arpajaisvoittojen hankinnasta. Myös valtakunnallisia sukutapahtumia Marjatta oli useita kertoja suunnittelemassa ja toteuttamassa. Jäsenkirjeiden ja lehtien postitustalkoissa Marjatta oli miltei aina mukana.

Työelämässään hän oli pitkään nykyisen Rautakirja Oy:n postitusosastolla, loppuvuodet esimiehenä.

Sukuseuratoiminnan lisäksi Marjatan harrastuksiin kuului toimiminen Merimelojat ry:ssä ja Martoissa. Niinpä useimmat pääkaupunkiseudun marraskuiset sukuillat on järjestetty Marttatalolla Helsingin Uudenmaankadulla.

Marjatasta jäi sukuseuran jäsenille miellyttävät ja lämpimät muistot.

Vesa Kotilainen, sukuseuran edellinen puheenjohtaja.